MİSYON & VİZYON
Gıda katkı maddeleri, gıda üretiminin olmazsa olmazıdır. Gıda ürünlerin raf ömrünün artırılması, besin değerinin kaybolmaması, daha uzun süre dayanması, tat ve görsel açıdan daha cazip ürünlerin üretilmesi için gıda katkı maddelerine ve işleme yardımcılarına ihtiyaç duyulmaktadır. Halk arasında zaman zaman gıda katkı maddelerine yönelik tepkiler görülmektedir. Bunlar şu ana kadar yapılan bazı yanlış uygulamalardan ve yanlış bilgilendirilmelerden kaynaklanabilmektedir. Her gıda katkı maddesi zararlı değildir. Kimileri doğanın içinden kopup gelmektedir. Doğru, dengeli ve bilinçli kullanılan gıda katkı maddeleri zararın tam aksine, hayatımıza bir çok faydayı beraberinde getirmektedir.
Misyonumuz gıda bilimi çerçevesinde en sağlıklı üretim imkanlarını sağlayarak toplum sağlığına ve toplum bilincine katkıda bulunmaktır. Vizyonumuzu Hipokrat’ın bir sözüyle özetlemek isteriz:
“Gıdanız şifanız , şifanız gıdanız olsun.”
MISSION & VISION
Food additives are indispensable in food production. There is a need for food additives and processing aids in order to increase the shelf life of food products, to preserve nutritional value, to produce more taste and to produce more visually attractive products. From time to time, there may be reactions to food additives, however these could be due to misapplication in use and misinformation. As opposed to some opinions, not every food additive is harmful, many come from nature. Accurate, balanced and consciously used food additives can bring many benefits to our lives.
Our mission is to contribute to public health and public awareness by providing the healthiest production opportunities within the framework of food science. We would like to summarize our vision with one of Hippocrates’s idioms:
“Let food be thy medicine and medicine be thy food.”