TRANSGLUTAMINAZ ENZIMI / TG-B101

MARKA:

Transglutaminaz Enzimi / TG-B101

Ürün Adı TG-B101
Tanım Transglutaminaz enzimi preparatıdır. (Patojen olmayan Streptoverticillium mobaraense’nin fermentasyonuyla elde edilen Tranglutaminaz enzimi formülasyonudur.)
Kompozisyon
  • Maltodextrin(%99)
  • Transglutaminaz enzimi (%1)
Kullanım Alanı Tüm et ürünleri için özel olarak dizayn edilmiş transglutaminaz enzimidir.
Tavsiye Edilen Kullanım Miktarları ve Uyg. Düşük konsantrasyonlarda sodyum klorid (masa tuzu) protein yapısını gevşetir, transglutaminazın hedef amino asitler glutamin ve lisine girişini kolaylaştırır. Sodyum kazeinat kullanıldıysa, sodyum klorid kullanımı şart değildir. Yine de, yeniden yapılanan et ürünü söz konusu ise, 100 kg çiğ ete 3 kg sofra tuzu ilavesi bağlanmayı geliştirebilir. Sodyum kazeinat kullanılmadıysa, transglutaminazın verimini artırmak için sodyum klorid ilavesi önerilir. Optimum kullanım seviyesi, çoğunlukla işlemeye ve ürüne bağlıdır ve denemelerle belirlenmelidir.
Görünüm Beyazımsı- krem renginde tozdur.
Karakteristikler TG-B101 aynı ve farklı proteinler arasında yeni kovalent bağlar oluşturur. Bu enzim L-glutamine ve L-lysine amino asitleri arasında kovalent bağ oluşturur. Bağlar proteinle birlikte veya değişik proteinler arasında meydana gelir. Bu enzim formülasyonu,ET ürünlerinde işleme yardımcısı olarak genel bağlayıcı, yapı geliştirici ve ısırımlarını geliştirir.
Orijin Patojen olmayan Streptoverticillium mobaraense’nin fermentasyonuyla elde edilen Tranglutaminaz enzimi formülasyonudur. (GRAS- genel olarak güvenli kabul edilen statüsündedir). Genetik modifikasyon yoktur.
Aktivite Transglutaminaz: 100-120 birim/g (pH 7,00 ve 37°C)

Optimum pH: 6,00 – 7,00

Optimum Sıcaklık: 50°C

Özellikleri
  • Sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinin ısırımını güzelleştirir.
  • Pişirilmiş jambonda kesme kayıplarını azaltır.
  • Et kesmelerinin bağlayıcılığını geliştirir.
  • İşleme yardımcısıdır ve buna bağlı olarak resmi bildirimden muaftır.
Dozaj Kural olarak, farklı uygulamalarda,100 kg et veya balık için100–150g of TG-M101 gerekir. Reaksiyon zamanı uygulamaya bağlı olmak üzere 5-50°C’de birkaç saattir. Bağlama gücü veya ısırım ,100 kg et veya balığa 50–1000 g sodyum kazeinat ilavesiyle belirgin bir şekilde artar.
Saklama Koşulları & Stabilite Orijinal ambalajında, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. 25 °C’nin altında saklanması daha iyidir. Havayla temas etmemesi açısından paket açıldıktan sonra hızlı bir şekilde tüketilmelidir. Açıldıktan sonra tüketilemeyen enzim sıkı kilitli kapatılarak ve dondurularak saklanabilir.
Ambalaj 1 kg’lık vakumlu aliminyum folyolu torbalarda baketlenmiştir. 10 torba, bir adet karton kutuya yerleştirilir.

 

Enzim aktivitesi ve stabilite verisi:

TG-B101